5 voedingstips op restaurant

Op restaurant gaan wanneer je op dieet bent hoeft geen uitdaging te zijn

Over het algemeen kan je thuis zelf gezond en koolhydraatarm koken als je met je gezondheid bezig bent of als je aan het afvallen bent.

Ga je op restaurant, of ben je uitgenodigd op een feest, wordt dat al wat moeilijker.

Ik geef je graag enkele tips.

Algemeen:

  • Zorg voor balansdagen tussen je restaurantbezoeken om te compenseren.
  • Stil je grootste honger voor je uit gaat eten met bvb een tas soep of een gekookt eitje.
  • Eet op restaurant niet meer dan dat je thuis zou eten.
  • Zoek vooraf de menukaart op en geef eventueel aan de kok door dat je koolhydraatarm wil eten. Vraag om zetmeel- en graanproducten te mijden. Laat je niet overhalen om iets te eten dat je eigenlijk niet wil.
Hoe kies je een voorgerecht dat bij jouw dieet past?

Voorgerecht

Bij het voorgerecht heb je meestal wel wat keuze:

  • Slaatje kip, vlees of vis
  • Rundscarpaccio zonder pijnboompitten
  • Vitello Tonato
  • Niet gebonden soep
  • Scampi’s op de grill
  • Slaatje gerookte zalm
  • Sashimi
  • Oesters
  • Mosselen
  • Tartaar van tonijn of zalm

Let op met: 

  • Dressings bevatten vaak suiker. Vraag naar een salade met een vinaigrette van olijfolie en azijn.
  • Croutons bevatten veel koolhydraten, te mijden dus
  • Spekblokjes bevatten veel vet, te mijden dus
  • Gefrituurde gerechten: te mijden
Hoe kies je op restaurant het hoofdgerecht dat bij jouw dieet past?

Hoofdgerecht

Bij het hoofdgerecht kies je best voor:

  • Witte vis (kabeljauw, tong, zeewolf, rog …) 
  • Zeevruchten (kreeft, scampi’s, garnalen, mosselen, coquilles …) 
  • Vlees (biefstuk, entrecote, ribeye, varkenshaasje …) 
  • Kip of ander gevogelte 
  • Neem alvast veel groenten (rauw, gegrild, gekookt …)

Let op met: 

  • Bijgerechten zoals rijst, pasta, frieten en brood: zijn koolhydraatrijk
  • Deeg of gepaneerde voeding (oa kroketten)
  • Marinades (bevat vaak suiker): kies voor puur vlees/vis
  • Vette voeding (lamsvlees, buikspek, eend, worst …)
  • (Room)sauzen
Hoe kies je op restaurant het dessert dat bij jouw dieet past?

Nagerecht

Veel nagerechten zijn heel koolhydraatrijk en zoet.
Bovendien bevatten ze ook veel calorieën.
Wil je toch nog iets consumeren na de maaltijd, kies dan voor koffie of thee.
Bij uitzondering kan je opteren voor wat kaas. Die is weliswaar calorierijk, maar ook koolhydraatarm. Bij een kaasplank heb je vaak ook brood en gedroogd fruit. Laat deze liggen.

Even meegeven: 

  • Een dame blanche (170g): 417kcal
  • Tiramisu (115g): 290kcal
  • Chocolademousse (100g): 180kcal
  • Brownie (65g) met 1 bolletje ijs: 401kcal
Hoe kies je op restaurant de drank die bij jouw dieet past?

Drank

Neem sowieso een fles water bij je maaltijd. Water zorgt voor een vol gevoel.
Kies enkel bij een heel speciale gelegenheid voor alcohol (droge witte wijn, prosecco, champagne, cava).
Ze leveren  weinig koolhydraten maar ze bevatten natuurlijk wel alcohol (7kcal per gram).
Hou het bij 1 glas.

Wil je graag meer informatie

of kennismaking met de voedingsprogramma’s en behandelingen van La Forma?

Wil je graag vrijblijvend persoonlijk advies?

Of een kennismaking met de voedingsprogramma’s en behandelingen van La Forma? 

Enkel op afspraak
0472 69 85 00 of
info@laforma.be

“Ik zie mezelf niet meer graag als ik in de spiegel kijk.”
“Langzaam kruipen de kilo’s eraan, vooral op mijn buik en billen.”
“Ik wil afvallen, liefst zo vlug mogelijk.”

Herkenbaar?

Boek nu je 10 minuten gratis gezondheidsbabbel

Wanneer mag ik je bellen?

in 10 stappen naar een gezonder leven

Droom je ook van een gezonder leven in een gezonder lichaam? Brachten jouw pogingen tot nu toe weinig op?

Ik deel 10 redenen die jou tot nu toe van je doel hebben weggehouden