- Eiersalade
Kook 3 eieren, pureer ze en voeg versgemaakte mayonaise toe. Kruid naar keuze met peper, zout, bieslook of curry. Vervang de eieren eventueel door tonijn of zalm uit een blikje (in eigen vocht). - Cottage cheese
Cottage cheese is een eiwitrijke, korrelige kaassoort. Combineer het met banaan, pindakaas, blauwe bessen of jam. Ook lekker met pesto en zongedroogde tomaatjes. - Vlees
Combineer sneetjes kipfilet, bacon of gekookte/gerookte ham met rauwkost zoals sla, komkommer, radijs en tomaatjes. Lekker op een volkoren cracker of boterham, of voor een eiwitrijke optie, probeer Pro10 brood.
Sowieso raad ik je aan om je ontbijt en/of lunch te combineren met fruit of groenten. Ik eet meestal fruit in de ochtend omdat je de fruitsuiker (fructose) dan als energiebron kan gebruiken tijdens de dag. Bij mijn lunch en avondmaal eet ik zoveel mogelijk groenten.
Het is belangrijk om voldoende vezels, vitamines en mineralen uit natuurlijke voedingsmiddelen te halen.
Zo zorg je voor je immuniteit, voor een vlotte stoelgang, voor een goede vertering.
Hoe meer eiwitten je eet, hoe minder snel je terug honger zal hebben.
Varieer ook je zoet ontbijt eens met een hartig ontbijt.
Je zal minder ‘sugar cravings’ hebben door de dag.
Ook als tussendoortje kan je opteren voor eiwitten zoals noten, chiapudding, een gekookt eitje, soep met hamblokjes of spekreepjes …
SMAKELIJK!!!