Welke informatie kan je aflezen op etiketten?

Lees jij etiketten in de supermarkt? Ik weet het, het is niet makkelijk om die te ontcijferen.
  1. Light
    Een product mag ‘light’ genoemd worden als het minimaal 30% minder calorieën bevat. Vaak wordt vet vervangen door suiker om de smaak te behouden. Laat je dus niet misleiden!
  2. Van natuurlijke oorsprong
    Hoewel een product ‘van natuurlijke oorsprong’ kan zijn, wordt het vaak zo bewerkt dat het niet veel meer van de natuur overhoudt. Andere termen zoals ‘vers’ of ‘ambachtelijk’ worden ook vaak gebruikt, maar wees kritisch.
  3. Suiker
    Suiker kan schuilgaan onder verschillende namen zoals stroop, aroma, sucrose, nectar of aspartaam, maar ze zijn allemaal koolhydraten.
  4. Volgorde van de ingrediënten
    Het ingrediënt dat het eerst wordt genoemd, is het meest aanwezig in het product. Het laatste ingrediënt is het minst aanwezig.
  5. E-Nummers
    Vermijd E-nummers zoveel mogelijk. Het zijn vaak chemische toevoegingen zoals smaakmakers, conserveermiddelen, verdikkingsmiddelen en kleurstoffen.
  6. Bron van …
    Termen zoals ‘bron van’ of ‘rijk aan’ vezels, mineralen of vitamines worden vaak gebruikt, maar wees kritisch en check de oorsprong ervan.
  7. Zout
    We hebben geen extra zout nodig. Het kan het vochtgehalte verhogen. Check of het product niet meer dan 100mg zout per 100 calorieën bevat.

 

Wil je graag meer informatie
of
een kennismaking met de voedingsprogramma's en behandelingen van La Forma?

Wil je graag vrijblijvend persoonlijk advies?

Of een kennismaking met de voedingsprogramma’s en behandelingen van La Forma? 

Enkel op afspraak
0472 69 85 00 of
info@laforma.be

“Ik zie mezelf niet meer graag als ik in de spiegel kijk.”
“Langzaam kruipen de kilo’s eraan, vooral op mijn buik en billen.”
“Ik wil afvallen, liefst zo vlug mogelijk.”

Herkenbaar?

Boek nu je 10 minuten gratis gezondheidsbabbel

Wanneer mag ik je bellen?

in 10 stappen naar een gezonder leven

Droom je ook van een gezonder leven in een gezonder lichaam? Brachten jouw pogingen tot nu toe weinig op?

Ik deel 10 redenen die jou tot nu toe van je doel hebben weggehouden